Opvoeders

P210549

Je zoon of dochter heeft vanwege psychische problemen, gedragsproblematiek en/of een licht verstandelijke beperking ondersteuning nodig of krijgt die al. Andere gezinsleden krijgen hierdoor minder aandacht dan nodig is. Ook leidt dit tot veel geruzie binnen het gezin. Dit kost veel energie en tijd. De spanning is soms niet meer te dragen.

Om er voor te zorgen dat je zoon of dochter nu en in de toekomt thuis kan blijven wonen, is het goed dat hij/zij een nacht of meerdere nachten per week ergens anders slaapt. Dit kan bij De Break. Het normale leven zoals school, eventuele eerder ingezette behandeling en bijvoorbeeld sportactiviteiten gaan gewoon door. Thuis krijg je als opvoeder(s) de mogelijkheid om op adem te komen, afgewisseld met ondersteuning thuis, om zo rust te creëren in de situatie. Dit kan hard nodig zijn om het zelf vol te kunnen houden. Daarnaast weet je dat je zoon of dochter ook in goede handen is en hij/zij weer thuis komt na een dag of aantal dagen.

Logeren op de Break

Het logeren is van tijdelijke aard en is verspreid over een periode van 6 maanden. Naast het daadwerkelijke logeren is er altijd sprake van aanvullende ondersteuning thuis, op school of op een andere locatie. Net wat de situatie vraagt. Onderliggend hieraan is één integraal plan. Op deze manier weten we zeker dat alle ondersteuning (of die nu al ingezet werd of nog moet worden) er uiteindelijk op gericht is dat jouw zoon of dochter thuis kan blijven wonen en de ondersteuning ontvangt die hij/zij nodig heeft.

Wil je zien waar je zoon of dochter gaat logeren? Je bent van harte welkom om De Break te bezoeken of bekijk het filmpje hieronder.

Veelgestelde vragen

 • Ik wil mijn broer of zus aanmelden, kan dat?

  Dat kan alleen als je meerderjarig bent en je daarnaast ook wettelijk bevoegd ben om deze beslissing voor je broer of zus te nemen.

 • Ik wil zien waar mijn kind gaat logeren, kan dat?

  Uiteraard is je zoon of dochter altijd  welkom om samen met jou een kijkje te komen nemen bij De Break. Neem daarvoor contact op met de teamleider van De Break, Marcel Jans, bereikbaar op tel.nummer 06-83283995 of een waarnemend teamleider op tel.nummer 078-6199121.

 • Voor welke regio is De Break?

  Kinderen en jongeren uit de regio Zuid Holland Zuid kunnen gebruik maken van de voorziening.

 • Wie betaalt de zorg voor mijn kind?

  Het verblijf wordt vergoed vanuit het Zorgprofiel dat uw kind heeft, afgegeven vanuit het Jeugdteam of via een bepaling voor Jeugdhulp.