Tim, een jongen van 13 jaar

P210638

Tim, een jongen van 13 jaar

WIJKTEAM TREKT AAN DE BEL

“Ik ben Tim en dertien jaar. Ik heb een zusje van 10 en van 8. Ik, mijn zusjes en mijn moeder wonen bij elkaar. Mijn vader ken ik niet. Mijn zusjes gaan naar school maar ik hoef niet. Ik heb autisme. Ik word soms heel boos omdat ik de dingen niet goed begrijp. Pas was er iemand die zei dat ze mij en mijn moeder daarmee ging helpen. Dat wil ik wel.”

TIJD OM IN TE GRIJPEN

De moeder van Tim heeft veel zorgen en heeft hulp nodig bij de situatie. Haar sociale netwerk is klein, zij kan daardoor geen hulp vragen aan anderen om haar zo nu en dan te ontlasten. Alle aandacht gaat naar Tim. Het wijkteam geeft aan dat het tijd is om in te grijpen. De zusjes krijgen, door de vele aandacht die hun broer vraagt, ook minder aandacht. Het wijkteam vertelt ook dat Tim een verstandelijke beperking heeft en anders functioneert dan zijn leeftijdsgenoten. Hulpverlening door een GGZ-organisatie is net aangevraagd. Binnenkort is het intakegesprek. Ook zal men gaan onderzoeken hoe Tim weer een goede invulling aan zijn dag kan geven.

Om de hulpverlening een grotere kans van slagen te geven, zou het mooi zijn als Tim drie nachten per week verblijft op De Break. In die tijd kan zijn moeder op adem komen en positieve aandacht aan haar dochters geven. Met als doel dat er meer rust komt voor iedereen in het gezin en Tim op een fijne manier thuis kan blijven wonen met zijn moeder en zusjes.

 

Het verhaal van Tim is niet waargebeurd maar een compilatie van verhalen en ervaringen van de jongeren op De Break.